CD&V Zwijndrecht&Burcht komt met vier grote speerpunten op voor de verkiezingen, vanuit een Wij-gevoel willen wij daarom vooral investeren in mensen. Aangezien jongeren hier een zeer specifieke doelgroep in zijn, wil JongCD&V deze speerpunten extra vertalen naar de Zwijndrechtse jeugd.

 

* Zwijndrecht fietsgemeente

Dat er geïnvesteerd moet worden in veilig fietsverkeer, is voor ons vanzelfsprekend. Voor jongeren is een fiets nét nog dat tikkeltje belangrijker en een echte ‘way of life’. Met de fiets op kamp, gaan feesten doorheen de nacht en cruisen door het park op de weg terug van school,... . Dit willen we zeker aanmoedigen, maar we moeten dit ook stimuleren. Dit willen we doen door kwalitatieve fietspaden aan te leggen, diefstal tegen te gaan en fietsen veilig en vooral leuk te houden.

 

* Groene ontmoetingsruimte in elke buurt

Groene Ruimte gaat verder dan speelpleintjes met enkele bankjes. Jongeren moeten worden uitgedaagd via skateparken, bossen en vooral de vrijheid om jezelf te zijn en te ontwikkelen. Ruimte om jong te zijn omvat ook kansen bieden en niet jongeren als overlast bestempelen.

Jong CD&V ziet veel mogelijkheden in ‘den Burchtse Weel’; een groene zone, een waterpartij en open ruimte. Extra investeringen in recreatie en netheid kunnen van dit gebied dé nieuwe hotspot om ‘in’t weekend te gaan chillen’.

Ook zijn we grote voorstander van het behoud van een open groene ruimte in het centrum, zoals aan de nieuwe sporthal. Dit kan dan ook een leuke locatie zijn voor openluchtevenementen.

 

* Plaats voor het verenigingsleven in Burcht

CD&V is een partij die mensen verbindt, verenigingen zijn daar een groot onderdeel van. Om samen te komen zijn er echter lokalen nodig, wat niet steeds vanzelfsprekend is. Voor jeugdbewegingen als Scouts Zwijndrecht en Chiro Burcht willen wij daarom ondersteunen in hun zoektocht naar degelijke lokalen. Ook de verenigingen die van de Kerkstraat naar de Villa naar Herleving gestuurd werden, hebben nood aan een duurzame locatie.

 

* Dienstverlening op maat

Een gemeente staat ten diensten van zijn burgers en moet naar onze mening vooral engagementen ondersteunen. Jongeren moeten daarom alle vrijheid krijgen om uit te gaan, op onze eigen jolige manier. Het fuifbeleid moet dus in dialoog met jongeren worden opgesteld. Je haalt meer voldoening uit goede afspraken in samenwerking. Een vaste sluitingstijd voor het Jeugdcentrum om 4u (waarover nu sprake is) is voor ons geen constructieve oplossing en schiet volledig naast doel, als het aan ons ligt komt een dergelijke regel er niet. Daarom moeten wij jongeren samen zitten met ordediensten en gemeentebestuur om te kijken wat aanvaardbare alternatieven zijn.